Omgeving

Directe Omgeving

Vanaf het vliegveld van Malaga is het slechts 35 km. naar El Sigiloso. Uw vakantiehuis ligt op 5 km. afstand van Coín (ruim 20.000 inwoners). Alles wat u nodig heeft is hier te krijgen. Het is een plaats waar het grote toerisme aan voorbij gaat, maar waar regelmatig locale feesten en activiteiten georganiseerd worden zoals Dia de Naranja, de Romeria de la Fuensante (een feest met ossenwagens, koetsen en flamencokleding) en natuurlijk de feria (kermis en muziek). De vakantiehuizen liggen mooi centraal in Andalusie - alle kanten op is eigenlijk wel iets te zien of te beleven.

Steden en Cultuur

bezienswaardigheden in andalusie

Wie zich voor cultuur interesseert, zit goed in Andalusie. U kan een dagtocht maken naar Malaga, Ronda, Cordoba, of Granada. Wilt u naar Sevilla dan raden we aan daar te blijven overnachten, niet alleen vanwege de afstand (3 uur vanaf uw vakantiehuis) maar vooral omdat de stad zo groot is, dat één dag geen wijsheid is.

 • Malaga: mooi oud centrum met groot voetgangersgebied en pleinen, historie, winkelen en tapas-eten, het Picassomuseum, de haven, theater en uitgaan, de Feria in augustus en Semana Santa met pasen (30 km).
 • Granada: natuurlijk het Alhambra, een enorm populaire bestemming dus vooraf reserveren, maar ook een mooi oud centrum (ruim 2 uur rijden).
 • bezienswaardigheden in andalusie
 • Cordoba: de zeer indrukwekkende Mezquita, een overzichtelijk en knus oud centrum, de oude joodse synagoge, het Alcazar, het patiofestival in mei (2 uur vanaf uw vakantiehuis).
 • Ronda: beroemd, een mooi oud centrum, indrukwekkende kloof ´El Tajo´ met brug, stierenarena en een schitterende route - 1,5 uur - door de bergen van Andalusie (minder geschikt voor kinderen die snel wagenziek zijn).

Strand

Stranden zijn er aan de Costa del Sol te kust en te keur: druk met allerlei activiteiten of rustig, luxe lunchen of gewoon lekker visjes eten in een Chiringuito, naakstrand of niet, boulevard of zand, bootje huren of zwemmen. Vanuit Coin rijdt u in een half uur naar Marbella en in een half uur naar Malaga. In en tussen deze plaatsen vindt u alle mogelijkheden.

Andere Bezienswaardigheden

 • Marbella: een traditioneel oud centrum, met voetgangersgebied, gecombineerd met luxe winkels en een toeristische boulevard.
 • Antequera en El Torcal: de dolmens (opgravingen) in Antequera en de sprookjesachtige rotsformaties bij El Torcal.
 • Nerja: ten oosten van Malaga, een mooie badplaats met grotten en een klif met promenade, ´El Balcón de Europa´.
 • Mijas: zeer toeristisch (één van de populairste plaatsen van de Costa del Sol) maar knus, erg mooi uitzicht vanaf 428 meter hoog en veel souvenirzaken met redelijk assortiment.
 • bezienswaardigheden in andalusie
 • Gibraltar: een echt engels stadje (pubs, bobbies etc), kabelbaan, afrika zien, aapjes en grotten (1,5 uur).
 • Tarifa: iets voorbij Gibraltar, een leuk centrum, beetje hippie-achtig, mooi strand met kite-surfen, walvissentocht (2 uur vanaf uw vakantiehuis over de tolweg).

Rondrit

Uw vakantiehuis ligt midden tussen de natuurparken van Andalusie. Door de Sierra de las Nieves, El Torcal, Sierra Prieta, en de Montes de Malaga maar ook langs de authentieke witte dorpjes zijn met een gewone personenauto mooie tochten te maken.

Winkelen

Winkelen kunt u in de enorme shoppingmall de Cañada vlak voor Marbella en in de Plaza Mayor in Malaga: heel veel kledingzaken (Hennes, Zara - goedkoper dan in Nederland), de FNAC, supermarkt, restaurants etc etc. Ook zijn er in het centrum van Malaga mooie autovrije winkelstraten en bijv. een Cortes Ingles. Of gaat u naar het mondaine Puerto Banus met de designerwinkels en de haven met luxe jachten en sjieke auto´s.

spain
map