Natuur

Uw vakantiehuis in andalusie: uitzicht

Uw vakantiehuis bevindt zich midden in de adembenemend mooie natuur van Andalusie. Als u terugkomt van een bezoek aan de drukke Costa del Sol, aan Malaga of een andere stad, is de rust bij uw landelijk gelegen vakantiehuis een verademing. Overal weer ruimte, adem de frisse lucht in en ervaar dat ´s nachts donker en stil ook echt donker en stil is. En op het terras bij uw vakantiehuis: het geluid van de krekels, de haan en de ezel, uitzicht op de bomen, bloemen en vogels, de sterrenhemel.

Wandelen

Wandelen door de velden

Andalusie biedt niet alleen strand en zon maar heeft ook eindeloze mogelijkheden om te wandelen. Wandelen kunt u in de eerste plaats direct vanuit uw vakantiehuis: naar en langs de Rio Grande en door de heuvels achter de vakantiehuizen, over de zandweggetjes tussen de velden. Wandelen kan bij Refugio de Juanar (maar 20 km. rijden vanaf uw vakantiehuis) in de Sierra de las Nieves (één van de grootste nationale parken van Andalusie). Wandelen langs de rio grande Er zijn uitgezette wandelingen door de bergen maar ook een wandeling die zelfs te maken is met een rolstoel (en dus ook met buggies) en uitkomt bij een Mirador met schitterend uitzicht op de Costa del Sol. Ook vanuit Yunqera kan u in dit nationaalpark terecht. Ook kunt u wandelen bij het stuwmeer en de kloof van El Chorro, in het nationaalpark Montes de Malaga etc. Boekjes en kaarten voor uitgebreidere wandelingen zijn aanwezig bij uw vakantiehuis.

Vogelaar - vogelliefhebber

Vogels: de bijeneters in het voorjaar

Volgens onze gasten is het hier in Andalusie een eldorado voor de vogelliefhebber. Vogels die zij gezien hebben (in de maanden december en januari) zijn: kleine en grote zilverreiger, putter, hop, tjiftjaf, aalscholver, spaanse mus, grote gele kwikstaart, kleine zwartkop, staartmees, klucht raven, roodborsttapuit, rode patrijs, iberische zwarte roodstaart, kramsvogel, leeuweriken, sijsjes, keep, steenuil, veel roofvogels, zoals buizerds en valken, groene specht, zwartkopje... Als u bij El Chorro en El Torcal komt: hier komen vale gieren (arenden zijn er ook) en rotszwaluwen voor. In het natuur park bij Fuente de Piedra zijn flamingos te bewonderen. Ook zijn er heel veel vogels die je vanaf het terras bij de vakantiehuizen naar Afrika ziet trekken, bijv. kraanvogels.

Andere activiteiten in de natuur

Dolfijnen bij de Costa del Sol

Er zijn nog andere manieren om van de natuur te genieten voor de gasten van onze vakantiewoningen.

  • Paardrijden: bij verschillende maneges in Coin kunt u al dan niet in groepsverband paardrijden door het mooie landschap van Andalusie.
  • Walvissen en dolfijnen: vanuit Gibraltar en Algeciras kunt u met een boot de zee op om walvissen en dolfijnen te zien - in bepaalde maanden kan het zelfs al vanaf Fuengirola aan de Costa del Sol.
  • Rij naar Malaga en bezoek een fantastische botanische tuin vlakbij Malaga met planten, bomen en struiken uit de hele wereld - laconcepcion.malaga.eu
  • Fietsen: met de mountainbike over hobbelige zandweggetjes en langs de rivier. Fietsen zijn te huur in de omgeving van Coin.